HTML

Zene és életérzések a hétköznapokban

Sallai Roland blogja

Friss topikok

  • Én_: @Sallai Roland: igen az nem árt :D (2011.02.10. 21:06) A női talán miértjei?....
  • Sallai Roland: @Sipos Márton: nem hinném hogy mindenhol,de azoknál a családoknál ahol a szülő nem azt érte el az ... (2011.02.07. 23:26) Elefántegerek avagy színjáték egy életen át.
  • Sipos Márton: A mai zenei világot a trend és a pénz irányítja. Jó zenét, csak mély érzésekkel lehet hallgatni. (2011.02.07. 00:18) Térités

Linkblog

Archívum

2011.02.07. 15:09 Sallai Roland

Elefántegerek avagy színjáték egy életen át.

 

Nemrég néztem egy videót amiben egy pszihologus beszél arról hogy emberek úgy élnek hogy tulajdonképpen nem is önmaguk.És elgondolkodtam valójában én ugyan ez vagyok és hányan élnek még szerepekben akik nem is merik maguknak bevallani, nem is "élnek".Egy jó barátom megfogalmazása szerint velük együtt énis potenciális prostituált vagyok....Miéert is??Jó pár dolgot fel lehetne sorolni,pl:alapvetően a pénz,biztonság,vagy épp az ellentetteje,a félelem,bizonytalanság,és ez az egész állarcot gyerekkorban öltjuk fel vajon mi vezet erre??Pénz??távolrol sem,biztonság?meghlehet de akkor még szinte természetesnek vesszük szülők melett,a legdominálobb ok a félelem,az a félelem amikor az emberre ráeröltetnek valamit, ráhuzzák a zubbonnyt és nem mer nem tud ebből szabadulni.Meglehet a gyerekben nagyobb a szeretet-félelem annál minthogy számára akkor még banális dolgokban preferáljon,és saját vélemyényt nyilvánitson,ez inkább később mutatkozna mikor már mer meri megtenni.Szeretet-félelem????egyálltalán létezik ilyen?Őszinte biztos nem talán egy megfoghatatlan "szeretet" amit a félelem táplál,és ezt folyton kompenzálni kell valamivel.Kérdés hogy erre időben rájönnek e az érintetettek mert ha nem nem is éltekmielött meghaltak.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://sallai.blog.hu/api/trackback/id/tr352644541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sipos Márton 2011.02.07. 19:24:54

Nagyon jó témát éríntesz. Azt írod, hogy öszinte szeretet nincs, csak amelyet valamilyen módon a félelem táplál. Ez lehet részlegesen igaz is. Meglátásom szerint létezik szeretet, de az nem az egóról szól, csak az ember lényéből fakad, és nincs szüksége megmérni azt, és nem is lehet. Amikor a szeretetet mérni lehet, az nem szeretet, az egy egó játszma. Tehát, reális amikor azt írod, hogy a szeretet közel áll a félelemhez, mert az átlagemberek így élnek. Úgy vannak oktatva, hogy mindent feltételhez kötnek. Aki pedig a szeretetet mérni akarja, az egóista. És az egó az egyetlen dolog, amely tönkreteszi az életünket... persze, csak akkor, ha hagyjuk azt.

Sallai Roland 2011.02.07. 19:33:34

@Sipos Márton: Szerintem a legnehezz dolog elérni a független őszinte szeretetet.Nagyon sok szűlő sem éri el még ha azt is mondja hogy imádom a gyerekem ő a mindenem.De ha a gyerek nem úgy viselkedik ahogy a szülői normatíva vagy nevelés elvárja akkor máris baj van,ez nem is szeretet azt szereti a fiába/lányába amit látni akar benne ugy cselekedetekbe mint tettekbe

Sipos Márton 2011.02.07. 19:37:08

@Sallai Roland: Ez egy igen gyakori jelenség igen. De gondolod, hogy ez mindenhol így van?

Sallai Roland 2011.02.07. 23:26:22

@Sipos Márton: nem hinném hogy mindenhol,de azoknál a családoknál ahol a szülő nem azt érte el az életbe amit szeretett volna igen gyakran előfordul.
süti beállítások módosítása